Rakvere Tarva leegionär läks kättpidi kokku nii Saage kui ka peatreener Umbraškoga

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Thomas Hamilton palliga oli küll Rakvere Tarva statistikaliider, kuid kindlasti polnud ta tiimimängija.
Thomas Hamilton palliga oli küll Rakvere Tarva statistikaliider, kuid kindlasti polnud ta tiimimängija. Foto: Ain Liiva

Eesti korvpalliklubidest on aastate jooksul käinud läbi värvikaid võõrmängijaid, ühe kireva tegelase otsa sattus lõppenud hooajal Rakvere Tarvas.

Keskmängija Thomas Hamilton oli küll võistkonna üks liidreid, kuid vähehaaval hakkasid liikuma jutud tema laiskusest. Jänki näitas platsil küll head statistikat, kuid veebruari alguses lõpetati temaga leping. «Me ei saa vägisi kellestki korvpallurit teha,» ütles Tarva mänedžer Arnu Lippasaar.

Tagantjärele selgub, et Hamiltoniga tekkisid probleemid kohe alguses. «Suur beebi, temaga oli kogu aeg mingi häda. Küll ta ei tahtnud, jaksanud või viitsinud. Jonnis pidevalt. Eks see talle saatuslikuks saigi,» jutustas võistkonna üks kogenumaid Kristo Saage podcastis «Mängumehed».

«Mees rääkis alguses, et tuli Austraaliast siia plaaniga Euroopas tippu jõuda. Tegime võistkonnaga kaks korda nädalas trenni, ta arvas, et seda on liiga palju... Tema ideaal ja arusaam oli Euroopa korvpallist üks mäng ja trenn nädalas.»

Hamilton kogus Eesti-Läti liigas 15 mängus keskmiselt võistkonna resultatiivseimana 15 silma ja hankis 6,3 lauapalli. «Mängumees oli ta kõva. Mängudes andiski ta endast kogu aeg kõik. Kaitse logises, tahtis rohkem punkte visata. Eks talle öeldi, et nii saab järgmiseks aastaks kõva lepingu,» arutles Saage.

Ta jätkas: «Eks temaga tekkis ka sõnelusi. Ühes trennis läks isegi tõuklemiseks. Saatsin ta sinnasamusesse ja kõndisin saalist minema. Ta tuli järgi – põrnitses mind riietusruumis. Aga asi rahunes maha.»

Möödusid vaid mõned päevad, kuniks ameeriklane taas enesekontrolli kaotas. Järgmisena läks Hamilton füüsiliseks Mihkel Kurega, hooaja jooksul tekkis konflikt ka teiste mängijate ning isegi peatreener Juris Umbraškoga.

«Ma ise sel päeval trennis polnud, neli meest oli kohal, aga nad läksid rasku ka Umbraškoga, praktiliselt kättpidi kokku. Selline vana ta oli...» nentis Saage.

«Valmiera mängus tekkis Hamiltonil [Egert] Halleriga mingi arusaamatus. Midagi omavahel seletasid, kuidas kattest mängida. Kolm minutit oli mängitud, Hamilton läks pingile ja kui Umbraško veidi aja pärast ütles, et mingu platsile, siis ta keeldus. Õnneks võitsime.»

Pikemalt saab nii Hamiltoni vägitegudest kui ka teistest Tarva mängijatest kuulda podcastist «Mängumehed»:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles